ប្រភេទអាំង

អាំង-ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកអាំង
1
គ្រឿងផ្សំ៖
  • ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកជាប់សាច់
  • ខ្ទឹមស
  • ស្ករស អំបិល ទឹកត្រី ម្រេច ប្រេងខ្យង
របៀបធ្វើ៖
  • កាប់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកជាបន្ទះៗដូចក្នុងរូបខាងលើ
  • ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមដាក់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកដែលកាប់រួច ​ ដាក់ស្ករស អំបិល ទឹកត្រី ម្រេច ប្រេងខ្យង អោយមានរសជាតិមុតបន្តិច។ច្របស់ចូលគ្នារួចទុករយៈពេលពី៣០នាទី​យ៉ាងតិច (អោយចូលជាតិល្អ)។
  • រួចដាក់អាំង ទុកជាការស្រេច។

អាំង-សាច់គោអាំងជ្រក់

1
គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោល្អ ម្ទេសក្រហម គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ខ្ជាយ សំបកក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម គ្រឿងការី សណ្តែកដី ដូងទុំ អំបិលទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប ឬស្សីធាងដូង។
វិធីធ្វើ
១- សាច់គោល្អហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ ប្រវែងមួយួចង្អុរដៃ ។
២- គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម រំដេង ខ្ជាយ សំបកក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម គ្រឿងការី អំបិល បុកចូលគ្នាឱ្យម៉ដ្ឋ។
៣- ដូងទុំកោសពូតយកខ្ទិះដើម។
៤- សណ្តែកដីលីងបុក (កុំឱ្យ់ល្អិតពេក)។
៥- យកគ្រឿងសណ្តែកដីបុក ខ្ទិះដូងយកមកប្រឡាក់នឹងសាច់គោ ចាក់ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប ភ្លក់មីលឱ្យល្មម ទើបយកទៅមូរដោតនឹងចង្កាក់ឬស្សី អាំងឱ្យឆ្អិន ទុកមួយអន្លើ។
វិធីធ្វើជ្រក់
យកល្លុង ឬ ផ្លែស៊ូ ត្រសក់ មើមការ៉ុត ប៉ិគក់ មកចិតបួនជ្រុងប៉ិនមេដៃ ឬឆ្លាក់ជាក្បាច់ តាមការចេះ ហើយត្រាំទឹកខ្មេះ ស្ករ អំបិល រវាងប្រាំម៉ោង។
នៅពេលទទួលទាន ត្រូវយកធាងដូងមកលួសសន្លឹកចេញ ទុកស្លឹកខាងចុងបន្តិច កាត់ជារៀងព្រួញ ទេបឹហូតសាច់គោពីចង្កាក់ឬស្សី មកដោតឆ្លាស់គ្នានឹងជ្រលក់ រៀបដាក់ចានតាមសមគួរ។

No comments:

Post a Comment